Universitat Rovira i Virgili

Benvinguts i benvingudes a la Facultat de Ciències Jurídiques

Us acabeu de matricular o esteu a punt de fer-ho a un dels graus o dobles graus que ofereix la Facultat i aquest és el vostre espai d'informació sobre els aspectes més importants en l'inici d'aquesta nova etapa en què passeu a formar part de la comunitat universitària de la URV i de la Facultat de Ciències Jurídiques.

La facultat de Ciències Jurídiques fa l'acollida de l'estudiantat dins l'assignatura d'Habilitats de cada grau i/o doble grau el 9 de setembre de 2024; per saber l'aula i hora, cal consultar els horaris de l'assignatura d'Habilitats de cada ensenyament.

Informació sobre la matrícula

El mes de juliol s'inicia la matrícula del curs 2024-25 i des de la Secretaria de Gestió Acadèmica de Campus us enviaran informació específica al vostre correu electrònic, però podeu consultar la informació general a la següent adreça web: https://www.urv.cat/ca/estudis/graus/admissio/matricula/

Les assignacions al grup de matí o de tarda del Grau en Dret es fan per la nota d’admissió de la primera assignació.

Per a qualsevol dubte o aclariment us podeu adreçar a la Secretaria de Gestió Acadèmica del Campus Catalunya a través de la següent adreça de correu electrònic: matricula.scc@urv.cat 

Aspectes importants de les normes de permanència

En aquest enllaç podeu trobar informació rellevant sobre els requisits que estableix la normativa de la URV pel que fa a la permanència en els estudis de grau.

E-mail institucional

L’estudiantat de la URV disposa d’un e-mail institucional “@estudiants.urv.cat” on rep totes les comunicacions oficials.

A partir de la primera setmana de setembre, rebreu informació de les assignatures en aquest correu electrònic.

Inici de les classes i calendari acadèmic

El dia 9 de setembre de 2024 s'iniciaran les classes de les assignatures de primer curs.

Consulteu el calendari acadèmic.

Per a qualsevol dubte o aclariment us podeu adreçar a l'Oficina de Suport al Deganat a través de la següent adreça de correu electrònic: osdfcj@urv.cat

Horaris de classe i calendaris d'exàmens

Podeu consultar els horaris de classe de primer curs en els enllaços següents:

Els calendaris d’examens de primer curs estan disponibles en els següents enllaços:

Per a qualsevol dubte o aclariment us podeu adreçar a l'Oficina de Suport al Deganat a través de la següent adreça de correu electrònic: osdfcj@urv.cat

Assignatura d'Habilitats

L’assignatura d’Habilitats dels tres graus (Dret, Relacions Laborals i Recursos Humans i Treball Social) es farà durant les tres primeres setmanes del curs, del 9 al 27 de setembre de 2024.

Durant la setmana del 9 al 13 de setembre, es cursarà exclusivament l’assignatura d’Habilitats de cada grau, de forma intensiva. L’horari serà de 9 a 15 h per a l’estudiantat matriculat al grup de matí i de 15 a 21 h per a l’estudiantat del Grau en Dret matriculat al grup de tarda.

Del 14 al 27 de setembre, l’assignatura d’Habilitats es compaginarà amb la resta d’assignatures de cada grau.

La primera sessió -classe- de l’assignatura d’Habilitats serà la següent, segons cada grau:

 • Grau en Dret: HABILITATS DEL JURISTA
  • Grup de matí: 9 de setembre, a les 9 h, a l’aula 202.
  • Grup de tarda: 9 de setembre, a les 15 h, a l’aula 202.
 • Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans: HABILITATS DEL TÈCNIC/A DE RELACIONS LABORALS I RECURSOS HUMANS
  • 9 de setembre, a les 9 h, a l’aula 402.
 • Grau en Treball Social: HABILITATS DEL TREBALLADOR/A SOCIAL
  • 9 de setembre, a les 9 h, a la Sala de Graus.

Pel que fa al Doble Grau en Dret i en Recursos Humans, l'inici de les classes serà amb l'assignatura d'Habilitat del Jurista el 9 de setembre de 2024 a les 15 hores a l'aula 522 del campus Catalunya, les tres primeres setmanes del 9 al 27 de setembre es cursarà l'assignatura d'Habilitats en horari de tarda de 15 a 21h, la resta d'assignatures de primer curs es faran al matí de 9 a 14h.

Pel que fa al Doble Grau en ADE i DRET, l'inici de les classes serà el dia 9 de setembre a les 9.30h amb la Jornada d'Acollida a l'Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa a Reus, a les 15h del dia 9 de setembre hi haurà la primera classe de l'assignatura Habilitats del Jurista a l'aula 522 del campus Catalunya a Tarragona.

Podeu consultar els horaris de l’assignatura d’Habilitats en els enllaços següents:

La setmana del 2 al 6 de setembre rebreu un missatge al correu d'estudiants de la URV amb totes les indicacions necessàries per cursar l'assignatura d'HABILITATS.

Per a qualsevol dubte o aclariment us podeu adreçar a l'Oficina de Suport al Deganat a través de la següent adreça de correu electrònic: osdfcj@urv.cat

Assignació de tutor o tutora

El tutor o tutora és la figura que us ofereix un suport continuat per tal de donar resposta als problemes i necessitats relacionats amb la vostra vida universitària i s’inclou dins del Pla d’Acció Tutorial (PAT). Cada estudiant disposa d'un tutor o tutora des de que comença fins que acaba el grau.

A l'assignatura d'Habilitats rebreu informació sobre el funcionament de les tutories. Així mateix, durant el mes de setembre rebreu un correu electrònic del vostre tutor o tutora i també disposareu al Campus Virtual (Moodle) de l'espai "Tutoria Acadèmica" per poder-hi interactuar.

Per qualsevol dubte o aclariment us podeu adreçar a la coordinadora del PAT a través de la següent adreça de correu electrònic: pat.fcj@urv.cat

Material bibliogràfic

El material bibliogràfic va en funció de les assignatures i cada professor o professora us informarà a l'inici de les classes.

Preguntes més freqüents d'acollida

En aquest enllaç podeu trobar un recull de preguntes més freqüents que us poden ajudar a orientar-vos durant els primers dies a la Universitat, així com enllaços a informació rellevant per a l’acollida.

Com pots fer sentir la teva veu?

Segueix-nos a les xarxes socials!